دوشنبه 2 ارديبهشت 1392-23:49
اگر خیران نبودند،بابل کاملا" محروم بود-نیازآذری
نامه سرگشاده حسین نیاز آذری به استاندار مازندران/بابل طی سالیان اخیر،کمترین بهره را از منابع دولتی و ملی برده است، این در صورتی است که بسیاری از تاسیسات آموزشی، درمانی، مذهبی، فرهنگی و ورزشی شهرستان توسط واقفان خیراندیش و نیکوکاران فرهنگ دوست بابلی ایجاد شده است و اگر خیران و نیکوکاران نبودند،بابل شهری کاملا محروم و بی امکانات بود!
مازندنومه:نماینده بابل در مجلس شورای اسلامی در نامه ای سرگشاده به استاندار مازندران،نکته هایی را پیرامون مشکلات و چالش های شهرستان بابل یادآوری کرد.متن کامل نامه به این قرار است:
برادر گرامی جناب آقای مهندس طاهایی
لازم می دانم در آغاز سال 1392(سال حماسه سیاسی و اقتصادی) نکاتی را پیرامون فرصت ها، ظرفیت ها، مزایا، مطالبات، مشکلات و چالش های شهرستان بابل یادآوری کنم. البته این مطالب به کرات در جلسات مختلف،از زمان شروع به کار نهمین دوره مجلس شورای اسلامی توسط اینجانب به عنوان نیازهای اساسی شهرستان مطرح گردید که انتظار می رود مورد اهتمام جدی قرار گیرد.
بابل به عنوان بزرگترین شهرستان استان مازندران و سومین شهرستان بزرگ شمال کشور، به رغم برخورداری از شاخص های مهم توسعه، از مشکلات و تنگناهایی رنج می برد که ضرورت دارد با سیاست گزاری و برنامه ریزی بهنگام، به سمت توسعه پایدار رهنمون شود.
شهرستانی که از لحاظ مشاهیر، مفاخر، انقلابی و ایثارگر، مذهبی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، علمی وفرهنگی، درمانی، کشاورزی، صنعتی، اقلیمی، جغرافیایی و به خصوص نیروهای انسانی نخبه، متخصص، زبانزد کشور است، در حد نام بلندش توسعه پیدا نکرده است و هنوز بخش های مهمش در محرومیت و کمبود امکانات به سر می برد.
به رغم آنکه خدمات نظام مقدس اسلامی، طی سالهای اولیه انقلاب اسلامی، غبار محرومیت دوران رژیم منحوس پهلوی را زودده است اما طی سالهای اخیر به دلایل مختلفی، شهرستان بابل از قافله توسعه دور مانده و نیازهای جدید مردم شریف بابل بی پاسخ مانده است؟
همانگونه که مستحضرید، هم اکنون مشکلات متعددی از قبیل
1_ بیکاری جوانان؛ به خصوص اغلب تحصیل کردگان
2_ عدم گازرسانی به روستاها
3_ کمبود آب شرب بهداشتی شهرها و روستاها
4_ تکمیل نشدن پروژه کمربندی جنوبی شهرستان
5_ عدم تعریض راه های مواصلاتی شهرستان که منجر به سوانح فراوانی شده است
6_ کمبود اماکن و تجهیزات فرهنگی، ورزشی و تفریحی
7_ رکود واحدهای صنعتی و عدم حمایت بانکها از طرحهای صنعتی شهرستان
8_ ترافیک فزاینده درون شهری
9_ تغییر بی رویه کاربری اراضی کشاورزی
10_ تهدیدات زیست محیطی و عدم مدیریت صحیح پسماند
11_ نیمه تمام ماندن طرح هادی روستایی
12_ کمبود آب مورد نیاز اراضی کشاورزی
13_ تکمیل نشدن طرحهای یکپارچه سازی و مدیریت آبخیزداری
14_ فرسودگی خطوط انتقال انرژی ( آب و برق)
15_ کمبود شدید امکانات در بخش بهداشت و درمان روستایی
16_ فرسودگی و فقر شدید امکانات و تجهیزات مراکز امدادی ( آتش نشانی، راهداری، هلال احمر، اورژانس) در مرکز شهرستان و بخش های تابعه
17_ ضعف امنیت در شهرستان به دلیل کمبود شدید امکانات در مراکز انتظامی و ناکافی بودن پاسگاههای انتظامی با توجه به افرایش جمعیت و توسعه اماکن مسکونی و مشاغل
18_ عدم استقرار ادارات دولتی در بخش هایی که حداقل 16 سال پیش ایجاد شده اند!
19_ کندی برق دار شدن چاههای کشاورزی، با عنایت به گرانی قیمت حاملهای انرژی
20_ کمبود فضای سبز شهری و پایین بودن سرانه فضاهای رفاهی و تفریحی
21_ ساخت و ساز بی رویه در حریم شهرها
22_ افزایش ناهنجاریها و بزهکاریها با توجه به حجم پرونده های متشکله در مراجع قضایی
23_ نبودن مکانی مناسب برای بازنشستگان؛ به خصوص فرهنگیان
24_ فقدان مرکز نمایشگاهی
25_ تردد 300هزار نفر از اهالی پنج بخش این شهرستان، از پل باریک تاریخی و میراثی محمد حسن خان که در آستانه تخریب قراردارد.
26_ کمبود شدید امکانات در شهرداریهای تازه تاسیس
27_ کندی اجرای طرح فاضلاب شهری
28_ گرانی و کمبود علوفه مورد نیاز دامداران
29_ ناکافی بودن استقرار اکیپهای امدادی در جاده های مواصلاتی
30_ کندی روند اجرایی طرح انتقال آب به شهرهای گروه الف
و ده ها مشکل ریز و درشت دیگرِ زیرساختی و زیربنایی، مردم شریف و انقلابی مان را با نگرانی مواجه ساخته است.
جناب آقای طاهایی! توزیع ناعادلانه امکانات و اعتبارات دولتی درسالهای گذشته، به رغم افزایش درآمدهای دولت نهم و دهم، به خصوص عدم اجرایی شدن مصوبات اصلی سفرهای دولت، فقدان راهبرد مشخص برای توسعه شهرستان، عدم پیگیری جدی و اثربخش مطالبات مردم توسط دستگاه های اجرایی، روزمرگی و عدم خلاقیت برخی ادارات دولتی، عدم توجه کافی مدیران استانی به شهرستان، دفاع ضعیف از مطالبات شهرستان در مراجع ملی و استانی، تخصیص حداقلی اعتبارات مصوب به پروژه های شهرستان (ملی و استانی)، طولانی شدن عمر پروژه های عمرانی موجب عدم پیشرفت شهرستان بابل شده است. از این رو انتظار می رود با تخصیص اعتبارات لازم، از بخشی مشکلات شهرستان بابل کاسته شود.
شهرستان بابل طی سالیان اخیر، کمترین بهره را از منابع دولتی و ملی برده است، این در صورتی است که بسیاری از تاسیسات آموزشی، درمانی، مذهبی، فرهنگی و ورزشی شهرستان توسط واقفان خیراندیش و نیکوکاران فرهنگ دوست بابلی ایجاد شده است و اگر خیران و نیکوکاران نبودند، بابل شهری کاملا محروم و بی امکانات می بود!
شایسته نیست شهرستان بابل با داشتن شرایط و زمینه های مساوی با برخی استانهای کوچک کشور و برخورداری از مردم فهیم و خیراندیش از قافله توسعه دور بماند، لذا ضروری است سهم و حق مردم بابل در توزیع منابع و امکانات ملی و استانی بازنگری شود و دستگاههای دولتی در استیفای حقوق شهروندان از هیچ کوششی دریغ ننمایند.
با عنایت به مراتب پیش گفته به عنوان وکیل مردم نیازها، دغدغه ها و انتظارات شهروندان را برشمردم تا جناب عالی با دستور مساعد مبنی بر بکارگیری همه توانها و نیرو ها و بسیج تمامی ظرفیت اجرایی نسبت به ایفای حقوق مردم این شهرستان اقدام عاجل معمول دارید.
شهرستان بابل دارای ظرفیت ها و پتانسیل های خوبی در بخش گردشگری، کشاورزی و دامپروری، درمانی، علمی و آموزشی، فرهنگی و هنری، صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی، تجاری و بازرگانی، تفریحی و ورزشی، خدمات فنی و... می باشد که ضرورت دارد با اتخاذ تمهیدات لازم، مطالعات آمایش سرزمین، جذب سرمایه گذار، تدوین برنامه و پروژه های مرتبط شاهد شکوفایی و تحول اساسی در این شهرستان مطابق با اسناد بالا دستی به ویژه سند چشم انداز توسعه 20 ساله 1404 باشیم.
شهرستان بابل به دلیل موقیعت های جغرافیایی و سابقه تاریخی، قابلیت ایجادمنطقه ویژه اقتصادی، ساخت مجتمعهای چند منظوره تجاری، رفاهی، درمانی، ورزشی، فرهنگی، توسعه دانشگاها و مراکز فناوری، تقویت و ارتقاء ساختاری مراکز آموزشی و فرهنگی، ساخت و ایجاد مراکز صنعتی در مناطق مختلف شهرستان، توسعه صنایع دستی به ویژه فرش بافی، راه اندازی بورس محصولات کشاورزی و ساخت شهرک توریست درمانی و سایر تاسیسات زیربنایی را دارد.
استاندار محترم! در صورت اتصال خط آهن شیرگاه به بندر فریدونکنار، بار دیگر شهر تاریخی بارفروش احیا گردیده و هزاران فرصت شغلی جدید همراه با تحول اقتصادی در چند شهرستان مسیر ایجاد می شود.
همچنین شهر تاریخی بابل که به بهار نارنج موصوف است، به دلیل قدمت تاریخی و سابقه کهن میراثی استعداد برگزاری جشنوارهای شوق انگیز و نشاط آفرین در عرصه های مختلف علمی و فرهنگی را دارد.
بدون شک تحقق منویات مقام معظم رهبری در خلق حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی منوط به تلاش های جهادی و همت مضاعف مجموعه دستگاه های اجرایی در حمایت همه جانبه از تولید گران و توسعه فضای کسب و کار می باشد. از این رو اگر هر دستگاه اجرایی استانی در سال جاری، یک الویت خود را متوجه حل مشکلات این شهرستان بنماید، در پایان سال شاهد برون رفت از وضع موجود خواهیم بود.
اینجانب بر اساس عهدی که با مردم ولایتمدار این شهرستان بسته ام، آمادگی دارم با تمام توان در کنار وظیفه اصلی خودم که قانونگذاری و نظارت بر اجرای قانون دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی را درتحقق مطالبات مردم یاری نمایم.
از سویی به حکم رسالت نظارتی مجلس و درخواست های مکرر موکلانم کم کاری ها را بر نتابیده و دستگاه های اجرایی بی انگیزه را به مردم معرفی می نمایم و از جنابعالی و مدیران محترم دستگاهای اجرایی تقاضای رسیدگی جدی به دغدغه ها و نیاز های اساسی شهرستان دارم.
رونوشت :
ائمه محترم جمعه شهرستان جهت استحضار
مدیران محترم کل دستگاه های اجرایی استان جهت اطلاع و اتخاذ تمهیدات لازم و ارائه گزارش به اینجانب درباره برنامه های مربوط به شهرستان بابل.
جناب آقای مهدوی فرماندار محترم شهرستان بابل جهت اطلاع و اتخاذ تمهیدات لازم و ارائه گزارش به اینجانب در باره روند پیگیری ها برای توسعه شهرستان.
روسای محترم دانشگاه های شهرستان بابل جهت استحضار و ارائه پیشنهادات اعضای محترم هیات علمی در باره راهکارهای توسعه شهرستان .
روسای محترم دستگاه های اجرایی شهرستان جهت اطلاع و اتخاذ تمهیدات لازم و ارائه گزارش به اینجانب درباره اهم اقدامات در دست انجام برای توسعه شهرستان .
مجمع امور صنفی شهرستان برای اطلاع و ارائه طرح ها و پیشنهادات مشخص برای توسعه تجارت و فضای کسب وکار.
رسانه های گروهی شهرستان جهت اطلاع و انعکاس مراتب در افکار عمومی و پیگیری مستمر مطالبات مردم .
شوراهای محترم اسلامی شهر و روستاجهت اطلاع.
دفتر جهت اطلاع و پیگیری دریافت گزارش اقدامات دستگاهای اجرایی